O društvu
Osnovni podatki o kinološkem društvu Barje

Kinološko društvo Barje je bilo ustanovljeno leta 1998 na pobudo članov Lovske družine Rakovnik. Prvo vadbišče je bilo na obrobju Ljubljanskega Barja, kjer so potekali tečaji pod vodstvom inštruktorja šolanja in mednarodnega sodnika za ocenjevanje zunanjosti psov Jožeta Snoja. Kmalu pa so se v društvu pričela nesoglasja, zato so člani društva junija 2001 sklicali izredno skupščino ter izvolili novega predsednika.

Društvo je s tem dobilo novo vodstvo ter nov naslov. Potrebno je bilo urediti tudi novo vadbišče, ki smo ga uredili ob cesti v Mateno, kjer delujemo še danes. Takratni predsednik je bil inštruktor šolanja in marker Igor Kalajdžić, po preteku mandata pa je predsednica postala Tatjana Bizilj, ki je uspešno vodila društvo 17 let. Sedaj društvu predseduje Gorazd Gregor Namestnik, kateri je bil izvoljen na rednem letnem občnem zboru dne, 12.3.2021.

ORGANI DRUŠTVA

SEKCIJE/KOMISIJE


VADBIŠČE – KAKO DO NAS

Iz obvoznice:
V smeri proti Zagrebu zapustite obvoznico na izvozu Ig (Črna vas, Iška vas) ter na križišču zavijete levo, kjer pot nadaljujete do semaforiziranega križišča. Na semaforju zavijete levo v smeri Iga. Vozite se naravnost po prednosti cesti do konca naselja Ljubljana. Pred tablo za konec naselja zavijete desno, proti vasi Matena. Po približno 500 metrih boste na desni strani zagledali parkirišče in naše vadbišče.

Iz mesta:
Na poti iz centra proti Rudniku se peljete po Dolenjski cesti. Na križišču z Orlovo ulico zavijete desno in nadaljujete pot čez progo do križišča s prednostno cesto. Na tem križišču zavijete levo ter nadaljujete do semaforiziranega križišča. Od tam pot nadaljujete naravnost skozi še eno semaforizirano križišče, kjer greste ponovno naravnost (pot je dolga približno 4 kilometre). Vozite se naravnost po prednosti cesti do konca naselja Ljubljana. Pred tablo za konec naselja zavijete desno, proti vasi Matena. Po približno 500 metrih boste na desni strani zagledali parkirišče in naše vadbišče.

GPS koordinate:
+45° 59' 48.42''
+14° 30' 53.61''


ZEMLJEVID