Tečaji
Osnovna dejavnost društva je šolanje psov. Za vodnike ter njihove štirinožne prijatelje organiziramo naslednje tečaje
MALA ŠOLA RAZSTAVLJANJA
Je namenjena vsem, ki želijo razstavljati psa na razstavi pa bi pri temu potrebovali dodaten trening, pomoč ali le nasvet, ne glede na starost psa.
IGRALNE URICE
Pri mladičkih z delom začnemo zelo zgodaj. Najbolje že od osmega tedna naprej. V tem obdobju so psi izjemno učljivi, zato je velik poudarek na učenju skozi igro (igra vodnikov s psi ter ustvarjanje kontakta med vodnikom in psom, igra psov med seboj) Vodnikom posredujemo informacije o vzgoji in vedenju psov, njihovi prehrani, morebitnih zdravstvenih težavah, negi, obenem pa vodnikom razložimo osnovne zakonitosti šolanja psov, kar jim koristi v nadaljnjem delu s psi. Zgodnje delo s psom se nam kasneje bogato obrestuje.
MALA ŠOLA
Je namenjena mladičem v starosti od 4 do 9 mesecev, kjer je poudarek predvsem na socializaciji psov in razvijanju njihovih spretnosti. Lastnike učimo razumeti psa ter jih naučimo pravilne igre in s tem tudi povezave med lastnikom in psom. Da mladiči spoznajo čim več novih stvari in novih okolij, jih v sklopu tečaja peljemo tudi v Tivoli ter na obisk Živalskega vrta Ljubljana.
OSNOVNI TEČAJ POSLUŠNOSTI
IPS-A
Je namenjen psom od 9 meseca dalje. V osnovnem tečaju je predvsem poudarek pri vodniku na pravilnemu vodenju in sporazumevanju psa. Dobra motivacija, pravilno poveljevanje, potrjevanje in nagrajevanje so temelji uspešnega dela s psom. Naš cilj je zadovoljen lastnik in srečen pes, zato vedno poudarjamo, da se nam pri učenju osnov poslušnosti ne sme nikoli muditi. Lastniki se morajo zavedati, da je šolanje proces pri katerem so vzponi in padci.
NADALJEVALNI TEČAJ ZA PSA SPREMLJEVALCA FCI-BH-VT (B-BH)
Je namenjen psom, ki so opravili Osnovni tečaji ISP – A in so starejši od 12 mesecev. To je tečaj, kjer se vodnik in pes šolata za končni izpit, ki je temelj vsega nadaljnjega šolanja. Tečaj zajema vaje poslušnosti na povodcu in brez njega, obnašanje v urbanem okolju ter priprave na pisni del izpita za vodnika.
INDIVIDUALNE URE
Individualni ure oz. treningi potekajo po predhodnem dogovoru lastnika in inštruktorja in se prilagodi želenem cilju lastnika. Inštruktor je dodeljen glede na izbrano disciplino.
FCI-IGP
FCI-IGP sestavljen iz treh disciplin (sled, poslušnost in obramba) in treh stopenj (FCI-IGP-1, FCI-IGP-2 in FCI-IGP-3). Treniranje in opravljanje izpitov je namenjeno delovnim pasmam in možnost tekmovanja na tekmovanjih šolanih psov.
Tečaji potekajo dvakrat letno, in sicer v spomladanskem in jesenskem terminu. Ker treningi potekajo na prostem se prilagajamo vremenskim razmeram. Več informacij o razpisih šolanja, tečajih, mala šola razstavljanja in igralne urice, preberite v rubriki NOVICE.

Inštruktorji

Tatjana Bizilj

S kinologijo se ukvarjam že celo življenje. Sem ena izmed ustanovnih članov Kinološkega društva Barje ter dolgoletna inštruktorica. Od leta 2005 pa sem tudi predsednica društva. Psi so del mojega življenja že od otroštva, zato zelo rada opravljam svoje delo v društvu. Svoje delo bom z veseljem opravljala še naprej.

Tina Lorbek

S kinologijo sem se prvič srečala pred dobrimi 20 leti, ko sem začela obiskovati tečaj s svojo psičko Luno v Kinološkem društvu Barje. Po opravljenih izpitih za vodnika psa sem imela željo nadaljevati s šolanjem in postati inštruktor osnovne vrste, zato sem se udeležila tečaja ter ga tudi uspešno zaključila. V Kinološkem društvu Barje so mi prijazno ponudili mesto inštruktorja, katerega sem z veseljem sprejela in kjer še danes vodim osnovne in nadaljevalne tečaje. Uspešno vodim tečaje, kar se kaže z uspehi na izpitih in s tem, da se tečajniki z veseljem vračajo. V tem delu uživam in mi je v ponos!

Tomislav Trninić

Že leta neodvisno na našem vadbišču poteka tudi specializirano šolanje za rodezijske grebenarje pod vodstvom dolgoletnega vzreditelja (psarna Ayaba), inštruktorja za šolanje ter markerja Tomislava Trninića iz Zagreba. Za več informacij lahko se lahko obrnete na kinoloskodrustvobarje@gmail.com, kjer vas bomo usmerili na vodjo šolanja.